top of page

Gezondheid brengt geluk &

Shanghai Chen Stijl Taiji Associatie

nieuw embleem Gezondheid Brengt Geluk gr

Si Gingcong

 

Meester Si Gingcong is geboren in Shanghai. Waar hij tot zijn dertiger jaren leefde voor hij begon te reizen. Hij studeerde in Shanghai Taiji Yang stijl van Grootmeester Fu Zongwen, één van de grondleggers van Wu stijl Taiji . En hij leerde Taiji Wu verder van Grootmeester Ma Yueliang hoofd coach van het Shanghai wushu team.

Wanneer meester Si Gingcong begon te reizen zag hij de hele wereld maar vestigde zich in België. Hij begon toen in Antwerpen les te geven in de Yang stijl, lessen die ook werden uitgebreid met cursussen in Sint-Niklaas, waar hij Thomas Roelant leerde kennen. Later wanneer Si Gingcong met Thomas naar China trok, vonden zij samen de Shanghai Taiji Chen Associatie, olv grootmeester Wan Wende en meester Yang Naifa. Tot op heden volgen zij hier beide les in het 'People's' of Renmin Park te Shanghai. Hoewel meester Si Gingcong zich meer toespitst op Liu He Ba Fa. Een interne Chinese martiale kunst die de eigenschappen van 3 andere oudere interne technieken combineert, namelijk 'Ba'gua, Xing Yi en Taiji'.

Wan Wende

 

Meester Wan Wende geboren in 1918, overleden in 2010, was een ware grootmeester. Hij was 11de generatie Chen stijl Taiji quan en leerde van enkele grote namen in de Chinese 'Interne' Martiale Kunst. O.a. Chen Zhaokui, Feng Zhiqiang en later ook Chen Xiaowang. Hij was specialist in Wudang Quan, Chen stijl Taiji en leerde Hsing-i en Liu He Ba Fa van Li Dao Li. In Shanghai werd hij voorzitter van de 'Shanghai Taiji Chen Associatie', maar werd ook voorzitter van de 'Shanghai Schrijvers Associatie'. Want naast beroemde wushu beoefenaar en meester was Wan Wende ook een zeer beroemde vertaler in China, van Engels naar Chinees en vice versa. Hij vertaalde o.a. enkele belangrijke boeken die vaste norm zijn in de educatie van jongeren vandaag in China. Maar één van zijn grootste werken was de vertaling van één van de meest bekende boeken over Taiji Chen in het Westen, nl. het wereldberoemde werk van Chen Xiaowang en Feng Zhiqiang, 'Chen Style Taijiquan' (Haifeng & Zhaohua Publishing) in 1984. Thomas kreeg les van Zhang Zhouji en Sang Xilin, onderaan vlnr te zien. 2 coaches opgeleid door Wan Wende.

Yang Naifa

 

Meester Yang Naifa is geboren in 1935 en studeerde Chen stijl Taiji quan bij meester Wan Wende in het 'People's' of Renmin Park vanaf 1976. Vanaf 1980 begon hij meer en meer meester Wan te assisteren in het geven van les. In 1994 won hij het jaarlijkse Shanghai Taiji quan kampioenschap met de 'Er  lu' of 71-vorm Chen stijl. Na het overlijden van meester Wan Wende in 2010, nam meester Yang Naifa de vaandel over in Renmin Park. Sindsdien zet hij de traditie van de Shanghai Taiji Chen Associatie verder in het Renmin Park en blijft hij zijn kennis doorgeven aan al zij die gemotiveerd zijn om Chen stijl taiji aan te leren en te beöefenen.

Ook Thomas krijgt sinds 2011 individueel les van meester Yang Naifa.

Deng Yuanhong

 

Meester Deng Yuanhong is geboren in Hubei en startte zijn studies in martiale kunsten bij zijn grootvader tussen 4 en 6 jarige leeftijd. Zijn ouders verhuisden daarna naar Sichuan, waar hij van 7 jarige leeftijd tot zijn 14, les kreeg van Taoistische priesters van de Baiyun Tempel. Hier leerde hij Ba'gua quan, Xing'yi quan, Jiugong quan en Qigong. Ondertussen kreeg hij ook les van een zeer bekende volksheld, Yang Chaohong die hem Shaolin quan en Er'mei Quan leerde. Op zijn 15 jarige leeftijd keerde zijn familie terug naar Hubei en kwam hij terecht bij grootmeester Zhu Zongmei en zijn opvolger You Youming 13de generatie, in Jingzhou. Deng Yuanhong leerde voornamelijk van You Youming, Taiji, Xing'yi, Ba'gua, Wing Chun, Hong'quan, Ba'ji Quan, enz. tot zijn 35.

Lotus-Flower bruin.png
bottom of page