top of page

Gezondheid brengt geluk &

Shanghai Chen Stijl Taiji Associatie

nieuw embleem Gezondheid Brengt Geluk gr

(Om in te schrijven klik hier)

Yang stijl 24 vorm, beginners (vanaf 18 jaar).

Maandagavond van 18u00 tot 19u30 (250€)

Deze cursus is toegespitst naar beginners die nog nooit met taiji in contact geweest zijn.

De 24 vorm Yang stijl is eenvoudig aan te leren aangezien er minder gedetailleerde bewegingen in zitten dan in andere stijlen. Thomas blijft de Yang stijl aanleren, door zijn eenvoud en omdat de stijl zeer duidelijk de basisprincipes naar voor brengt van taiji quan. Zij die een tijd deze stijl hebben beoefend, kunnen steeds zonder problemen overstappen naar de meer gevorderde vormen of de meer originele Chen stijl, hoewel velen het ook gewoon bij deze stijl houden, naar gelang het karakter van de leerling.

De eigenheid van de Yangstijl ligt bij ontspanning en zachtheid; uitstekende elementen om dagdagelijkse stress in onze maatschappij te bestrijden. Deze elementen zorgen ook voor het stromen van de Qi, of ‘bio’-elektriciteit die ons lichaam oplaadt en meer resistentie biedt. Deze elementen zorgen samen voor een algemeen beter gevoel. Omgaan met Qi is uitermate belangrijk in het herstellen van ons lichaam door zijn hoge rehabiliterende kracht.

Yang stijl half gevorderd en gevorderd .

Maandagavond 19u30 tot 21u00 (250€)

Dinsdagochtend 10u00 tot 11u30 (250€)

of

Vrijdagochtend 10u00 tot 11u30 (250€)

Er wordt oog gegeven in de lessen naar de evolutie van elke leerling. Bij 'half gevorderden' wordt de Yangstijl 24-vorm en 48-vorm aangeleerd, afgewerkt en herhaald (in die volgorde uiteraard voor beide vormen).

 

Bij gevorderde leerlingen worden de verschillende vormen van het zwaard en de waaier aangeleerd. Van het Yang Stijl zwaard is dit de 32 en daarna ook de 42-vorm die aangeleerd en herhaald zullen worden. Maar ook de waaier, eerste en tweede vorm komen hier aan bod, dit natuurlijk allemaal op gepaste tijd. Er zijn dus periodes waar de aandacht meer op het zwaard ligt en periodes waar de aandacht meer op de waaier ligt. Informeer u bij de leraar om te weten wanneer welke workshop voor u best past.

 

 

 

Chen stijl  (vanaf 18 jaar).

Beginners

Donderdag 18u00 tot 19u30 (250€)

Half gevorderd + gevorderd

Donderdag 19u30 tot 21u00 (250€)

De Chen stijl is de meest originele stijl die er is. Oorspronkelijk gefundeerd door Chen Wang Ting in Chenjiagou, rond 1600. Uiteraard heeft Chen stijl ook invloeden uit Wushu (bv Shaolin en Wudang) en getuigt deze van meer flexibele, explosieve en gedetailleerde bewegingen dan andere stijlen. Hij is toegankelijk voor iedereen maar vergt toch een kleine basis aan behendigheid en coördinatie om mee te beginnen. Het beoefenen van taiji Chen neemt u mee op een ontdekkingstocht in het doorgronden van ‘taiji quan’ en de essentie van de bewegingen.

Sinds 2004 zette Thomas zijn studies in taiji verder in China bij grootmeesters Wan Wende en Yang Naifa van de Shanghai Taiji Chen Associatie.

Na het bezoek van Thomas’ eerste coach Zhang Zhouji uit China, aan de Vrije ateliers in 2007 en 2008, werd het aanbod voor de Chen stijl ook uitgebreid… Namelijk, vanaf dan kon men ook de basisvorm van 20 bewegingen aanleren bij Thomas. Dit is een perfecte kennismaking en toegangspoort tot deze stijl. Maar ook in 2009 werd Thomas verder onderricht in de competitie 56 vorm door zijn tweede coach Sang Xilin, wat een ideale overgangsbrug is tussen de lange ‘Yi Lu’ (eerste vorm) 84 en ‘Er Lu’ (tweede vorm) 71. Ondertussen heeft Thomas zelf de status van lid van de Shanghai Taiji Chen Associatie en groeit het aanbod elk jaar. Thomas blijft ook steeds terugkeren naar Shanghai om zijn kennis verder uit te breiden en krijgt nu rechtstreeks les van de Meester Yang Naifa zelf.

 

Thomas raadt iedereen aan eerst de Yang stijl bij hem te volgen voor u de Chen stijl kiest, dit om uw intrede tot taiji niet ‘te’ turbulent te maken. Indien u sportief aangelegd bent, goed gemotiveerd of als u ooit al in contact kwam met taiji, bent u van harte welkom natuurlijk. Het assortiment van vormen die Thomas kent in de Chen Stijl gaan van: 'Yi Lu', eerste vorm of 83-vorm, 20-vorm, 56-vorm, 8-vorm zwaard, 37-vorm zwaard, dubbel-vorm (2 pers), breedzwaard of 'dao' vorm tot 'Er Lu', tweede vorm of 71-vorm.

(Om in te schrijven klik hier)

(Om in te schrijven klik hier)

Wereld taiji dag 2007
Wereld taiji dag 2007
Wereld taiji dag 2007
Wereld taiji dag 2007
Training park with Sang Xilin 2009
Training met Zhang Zhouji in renmin park, Shanghai, 2006
Wereld taiji dag 2007
Workshops Zhang Zhouji in België  2007
Workshops handen duwen Zhang Zhouji België 2007
Workshops handen duwen Zhang Zhouji België 2007
Workshops handen duwen Zhang Zhouji België 2007
Lotus-Flower bruin.png
bottom of page