top of page

Health is Happiness &

Shanghai Chen Style Taijiquan Association

nieuw embleem Gezondheid Brengt Geluk gr

Walter Toch

 

Meester Walter Toch was Thomas eerste leraar in Shaolin Quan. Walter Toch was zelf van de eerste generatie Shaolin Gongfu en Taiji Chen stijl in Europa en behoud de traditionele basis van de Shaolin Tempel in Songshan Henan, China, waar 'sifu' Walter Toch als eerste westerling in 1990 een graduaat behaalde en les kreeg van de TOP zoals o.a. : Shi Yong Shou 33ste generatie en Shi Deding (Jiao Hongbo) 31ste generatie en 'technisch directeur' van de Shaolin Wushuguan. In Chenjiagou werd Walter toegelaten als directe leerling te zijn van Chen Shitong 18de generatie van de Chen familie. Shaolin monikken, Chen Shitong, maar ook nog vele anderen zijn te gast geweest op internationale festivals en stages geörganiseerd door Walter Toch en trainen met hem in privé om de traditie te behouden en te kunnen overleveren.

Jiao Hongbo

 

Jiao Hongbo is technisch directeur van de Shaolin Wushuguan sinds de jaren '80. Hij was leerling van grootmeester en monnik Shi Yong Shou, 33ste generatie Shaolin quan. Thomas en meester Jiao Hongbo ontmoeten elkaar in 2004, en Thomas werd door Jiao Hong Bo uitgenodigt om in 2006 een periode Shaolin Quan te komen volgen van 5 maand, daarna is Thomas blijven terug keren naar meester Jiao Hongbo en had hij via hem de kans om nog meer meesters in Shaolin quan te ontmoetten. Thomas werd onderwezen door Wang Leijun (onderaan rechts van de foto), monnik en leerling van meester Jiao Hongbo, maar kreeg ook privé lessen van meester Jiao Hongbo zelf. In deze periode ligt vooral de aandacht op de stok, het breedzwaard en het rechtzwaard. Maar ook op Shaolin Qi-gong, zoals Ba Duan Jin en andere interne technieken.

Chen Junjie

 

Chen Junjie staat ook bekend sinds de jaren '80 als ambasadeur van de Shaolin Wushuguan en is 31ste generatie Shaolin quan. Thomas kreeg tijdens zijn eerste verblijf een kamer toegewezen naast die van Chen Junjie, op die manier leren zij elkaar beter kennen. In 2011 zakt Thomas zelfs speciaal terug af naar de Wushuguan om les te krijgen van Chen Junjie en zijn persoonlijke leerling Han Xinqiang, rechts onderaan foto. Men perfectioneert Thomas' '7 Star boxing' of 'Qi Qing quan' en brengen hem 'Tai Zhu Chang quan' bij.

bottom of page